Lokacije

Sve lokacije na jednom mjestu

 Prvi dan svi polaznici se nalaze na otvaranju konferencije kod zvonika sv. Ivana u starogradskoj jezgri Grada Raba. Nakon toga, drugog i trećeg dana slušaju svoja predavanja u kongresnoj dvorani hotela (ovisno koji track su platili u tom hotelu je predavanje). Drugog dana svi polaznici slušaju predavanje o kriptovalutama u Mahačevoj Villi navečer, treća večer rezervirana je za organiziranu turističku turu u kuću Rabske torte i kuće Rapskih samostreličara i zadnji, četvrti dan, svi zajedno brodom putujemo na Goli otok.  Sve lokacije na otoku Rabu na kojima će se konferencija održavati prikazane su na Google karti kao i putem fotografija niže na stranici.

Zvonik sv. Ivana / otvaranje konferencije

 

Ruševine samostana i crkve sv. Ivana Evanđelista zapravo su ostaci kompleksa građevine za koju se smatra da je nastala u ranom srednjem vijeku. Jedina je srednjovjekovna sakralna građevina s ophodom oko oltara na Rabu. Obnovljena je tijekom romaničkog razdoblja, a tada je dobila i zvonik visok 20 metara. Danas je, od nekadašnje bazilike, ostao romanički zvonik, temelji i dijelovi stupovlja te restaurirani romanički deambulatorij. 

Hotel Imperial / Frontend track

 

Ovaj luksuzni hotel smjestio se pored tropskog parka u elegantnoj zgradi iz 1920-ih te je okružen plažama i kulturnim znamenitostima u rapskom starom gradu. Navedeni hotel će biti sjedište frontend tracka na Rab Web conference eventu.

Hotel Padova / Backend track

 

Valamar Padova Hotel nalazi se u neposrednoj blizini grada Raba. Hotel Padova nudi udoban smještaj u hotelskim sobama od kojih većina ima pogled na starogradsku jezgru Raba. Za vrijeme Rab Web konferencije biti će mjesto predavanja Backend tracka.

Hotel Veli Mel / Digitalni marketing track

 

Hotel Veli Mel nalazi se u neposrednoj blizini Rajske plaže. Navedena plaža bila je proglašena u CNN odabir 100 najljepših plaža na svijetu 2018. godine. Isto tako, u danima konferencije biti će sjedište digital marketing tracka.

Goli otok / Freedom of speech

 

Goli otok, zatvor koji je bio aktivan u razdoblju od 1948 – 1988. godine i koji će za ovu priliku biti pretvoren u mjesto na kojem će se pričati o problematici u IT industriji, digitalizaciji i uspješnoj priči AirCash aplikacije. Svim polaznicima osiguran je izlet na Goli otok, ručak, konferencija kao i vožnja turističkim vlakićem.

Mahačeva Villa

Zgrada je sagrađena početkom 20. st. za suprugu jednoga austrijskoga poslovnoga čovjeka po kojoj je i dobila ime. Sagrađena je na sjevernom dijelu crkve sv. Justine pa je jedna od rijetkih privatnih vila koja ulaz ima kroz crkveni zvonik. Nazvana je još i Mahačeva vila.

Kuća Rabske torte

Rabska Torta radila se kao specijalitet, još za vrijeme vladavine Venecije prije više od 300 godina u bogatim kućama rapskih patricija. U XIX. stoljeću, osim gradskih obitelji, torta se radi po narudžbi u samostanu Sv. Antuna Padovanskog i poslije u benediktinskom samostanu Sv. Andrije. Treći dan konferencije navečer polaznicima je organizirana vođena tura. 

Rapski samostreličari

Udruga Rapskih samostreličara osnovana je 15. veljače 1995., a Viteške igre su njezini članovi obnovili 28. listopada iste godine. Od tada pa do danas održano je 143 viteška turnira u Rabu, inozemstvu i drugim hrvatskim gradovima. Trećeg dana konferencije polaznicima je organizirana vođena tura u kući rapskih samostreličara.